Polityka prywatności i cookies

Polityka prywatności informuje użytkowników sklepu o zasadach pozyskiwania, przetwarzania i zabezpieczania danych osobowych w ramach serwisu. Wszystkie dane są gromadzone, przechowywane i przetwarzane zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926, ze zm.).

Polityka prywatności

 I. Do kogo skierowana jest Polityka prywatności?

1. Fabryka Farb i Lakierów ŚNIEŻKA S.A. z siedzibą w 00-854 Warszawa, Al. Jana Pawła II 23  („Śnieżka”, „Spółka”) przywiązuje szczególną uwagę do prywatności użytkowników korzystających z naszych stron internetowych („Strona Internetowa”). Jeżeli korzystasz z naszych strony Internetowej, Polityka Prywatności skierowana jest właśnie do Ciebie.
2. W Polityce Prywatności znajdziesz informacje w jaki sposób korzystamy z udostępnionych nam przez Ciebie danych osobowych, w jaki sposób je zabezpieczamy oraz jakie przysługują Ci prawa i obowiązki.

II. Kto zbiera moje dane osobowe?

1. Administratorem podanych przez Ciebie danych osobowych jest Fabryka Farb i Lakierów ŚNIEŻKA S.A. z siedzibą w 00-854 Warszawa, Al. Jana Pawła II 23
2. Jeżeli masz pytania dotyczące Polityki Prywatności lub ogólnie dotyczące ochrony danych osobowych, napisz do nas na adres dane.osobowe@sniezka.com lub na nasz adres pocztowy: Fabryka Farb i Lakierów ŚNIEŻKA S.A. z siedzibą w 00-854 Warszawa, Al. Jana Pawła II 23, adres do korespondencji: 39-207 Brzeźnica, ul. Dębicka 44.

III. W jaki sposób zbierane są moje dane osobowe?

1. Jeżeli odwiedzisz Strony Internetowe, w sposób automatyczny zbierane są dane informatyczne dotyczące Twojej wizyty, w szczególności:
        a) adres IP,
        b) rodzaj systemu operacyjnego,
        c) rodzaj/typ przeglądarki.
    Sama wizyta na naszej Stronie Internetowej nie wymaga podania od Ciebie żadnych innych informacji, ani danych osobowych.
2. Zbieranie pozostałych danych następuje dobrowolnie w inny sposób, np. za pomocą telefonu, faksu, poczty e-mail, poprzez formularz zapisu na newsletter, dokonania zakupu czy korzystania z formularzu kontaktowego lub rozwiązania Messenger wyłącznie wówczas, gdy chcesz nam takie dane przekazać np. w celu otrzymania oferty lub porady produktowej, w tym świadczonej w sposób automatyczny, a także zapisu na newsletter czy zgłoszenia reklamacji. Za pomocą tych środków możesz przekazać nam swoje dane osobowe, takie jak:
        a) imię i nazwisko,
        b) adres e-mail,
        c) nr telefonu,
        d) adres zamieszkania lub dostawy
        e) dane firmowe
        f) nazwa loginu do logowania
        g) danych do przetwarzania reklamacji.
        h) Messenger ID użytkownika.
3. Twoje dane osobowe zbierane są również w trakcie przesłania nam swojego podania o pracę poprzez wysłanie pliku z CV.
4. Podsumowując, Twoje dane osobowe możemy zbierać i później dalej przetwarzać w celach:
        a) odpowiadania na Twoje zapytania (jeśli zadzwoniłeś lub napisałeś do nas z pytaniem o ofertę i/lub poprosiłeś o przygotowanie oferty);
        b) marketingu własnych produktów (jeśli jesteś naszym Klientem, to przetwarzania Twoich danych na cele marketingowe możemy dokonywać w ramach tzw. prawnie uzasadnionego interesu, na tej samej podstawie korzystamy z narzędzi do remarketingu na podstawie plików cookies, w pozostałych przypadkach nasza działalność marketingowa opiera się na Twojej zgodzie);
        c) przesyłania newslettera – jeśli wyraziłeś na to zgodę;
        d) rekrutacji - jeśli przesłałeś nam swoją kandydaturę;
        e) procedowania reklamacji, jeśli taką złożyłeś;
        f) realizacji Twojego zamówienia dokonanego w jednym z naszych sklepów internetowych

IV. Czas przechowywania i przetwarzania Twoich danych.

1. W przypadku wysłania do nas zapytania poprzez formularz kontaktowy, Twoje dane są przechowywane i przetwarzane przez okres niezbędny do odpowiedzenia i rozwiązania Twojego problemu.
2. W przypadku dokonania zakupu w naszym sklepie internetowym, Twoje dane są przechowywane i przetwarzane przez okres gdy przestanie ciążyć na nas obowiązek prawny, zobowiązujący nas do przetwarzania Twoich danych, a także gdy ustanie możliwość dochodzenia roszczeń związanych z umową zawartą przez Sklep przez którąkolwiek ze stron.
3. W przypadku zapisu na nasz newsletter, Twoje dane będą przechowywane i przetwarzanie do momentu wycofania Twojej zgody z otrzymywania od nas newslettera.
4. W przypadku złożenia reklamacji, będziemy przechowywać i przetwarzać do momentu gdy rozwiążemy Twoją sprawę oraz gdy uznamy, że dane te już nie są nam dalej potrzebne z prawnie uzasadnionego interesu.
5. W przypadku wysłania do nas CV, będzie ono przechowywane i przetwarzane na poczet obecnych i przyszłych rekrutacji, ale nie dłużej niż 3 lata.
6. Pamiętaj, że w każdym chwili możesz do nas napisać na dane.osobowe@sniezka.com w celu usunięcia swoich danych osobowych.

V. Jak wygląda zbieranie danych w celu zapisu na newsletter?

1. W przypadku subskrypcji newslettera oraz wyrażenia zgody na jego otrzymywanie prosimy jedynie o podanie Twojego adresu e-mail, na który przesyłane będą informacje od nas.
2. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji, klikając link anulujący subskrypcję, znajdujący się w stopce każdego newslettera.
3. W celu pobierania informacji o tym, jakie treści z przesyłanych przez nas wiadomości czytasz, a które nie są dla Ciebie interesujące, korzystamy z oprogramowania Sales Manago umożliwiającego analizę tych danych. Informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych przez rozwiązanie Sales Manago dostępne są na stronie http://pomoc.salesmanago.pl/dokumentacja-z-zakresu-ochrony-danych-osobowych/
Twoje dane osobowe pozyskiwane w ten sposób nie są przekazywane innym podmiotom, oprócz firmy obsługującej naszą Stronę Internetową oraz firm obsługujących serwery na powyższe cele

VI. Jak wygląda zbieranie danych poprzez formularz kontaktowy?

1. Jeśli chcesz się z nami skontaktować poprzez formularz kontaktowy, potrzebujemy wyłącznie Twojego imienia, nazwiska, adresu e-mail, nr telefonu oraz w przypadku rekrutacji również Twojego CV i/lub listu motywacyjnego.
2. W przypadku wysłania do nas zapytania lub oferty, przetwarzamy Twoje dane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.
3. Jeśli chcesz się z nami skontaktować poprzez rozwiązanie Messenger potrzebujemy wyłącznie Twojego imienia oraz Twojego Messenger ID użytkownika. W celu automatyzacji odpowiedzi korzystamy z oprogramowania Chatfuel, co nie ogranicza możliwości Twojego kontaktu z naszym Konsulatem. Informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych przez rozwiązanie Chatfuel dostępne są na stronie https://chatfuel.com/PrivacyPolicy.pdf.
4. W przypadku wysłania do nas CV, przechowujemy i przetwarzamy je wyłącznie na poczet bieżących i przyszłych rekrutacji.

VII. Jak wygląda zbieranie danych poprzez realizację zamówienia w sklepie internetowym?

1. Jeśli chcesz dokonać zakupu w naszym sklepie internetowym potrzebujemy Twojego imienia, nazwiska, adresu e-mail, adresu dostawy, nr telefonu.
2. Ponadto jeśli zdecydujesz się zarejestrować w naszym sklepie, będziemy przetwarzać i przechowywać nazwę Twojego loginu.
3. Do celów analitycznych zbieramy również dane na temat historii Twoich zakupów.

VIII. Jak zbierane są dane osobowe w sposób automatyczny? Co to są pliki cookies?

1. Jak już wspominaliśmy, przy okazji Twoich odwiedzin naszej Strony Internetowej w sposób automatyczny zbieramy niektóre Twoje dane. Dane te są zbierane przez tzw. pliki cookies („Ciasteczka”).
2. Ciasteczka to pliki wysyłane do Twojego komputera lub innego urządzenia, podczas przeglądania Strony Internetowej.
3. Ciasteczka pozwalają nam na zapamiętanie i sprawdzanie Twoich preferencji. Dzięki temu możemy m.in.: poprawiać Twoje wyniki wyszukiwania, dbać o trafność wyświetlanych przez Ciebie informacji.
4. Ciasteczka nie dokonują żadnych modyfikacji czy zmian ustawień w urządzeniu lub oprogramowaniu, które zostało zainstalowane na Twoim urządzeniu.
5. Pamiętaj, że masz prawo nie wyrazić zgody na wykorzystywanie przez nas Ciasteczek (możesz je blokować).
6. Jeżeli chcesz blokować Ciasteczka, to rekomendujemy Ci wybranie odpowiednich ustawień w Twojej przeglądarce WWW. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć na stronie http://wszystkoociasteczkach.pl.
7. Zazwyczaj Ciasteczka mogą zostać usunięte z przeglądarki poprzez opcję „usuń historię” i zaznaczenie cookies za pomocą pola check box albo poprzez zablokowanie w przeglądarce możliwości pobierania ciasteczek.
8. Chcemy Cię poinformować, że korzystanie przez Ciebie ze Strony Internetowej oznacza wyrażenie zgody na wykorzystywanie przez nas ciasteczek. Stosowny komunikat na ten temat wyświetla się automatycznie zawsze przy pierwszej wizycie danego użytkownika na Stronie Internetowej. Zablokowanie Ciasteczek lub ich usunięcie może spowodować utrudnienia w korzystaniu ze Strony Internetowej, a niektóre jego opcje mogą okazać się niedostępne.
9. Dane zbierane automatycznie przy pomocy Ciasteczek będą przez nas używane do analizy zachowań użytkowników na Stronie Internetowej i zbierania danych demograficznych o użytkownikach, co pozwala nam dostosowywać treść strony internetowej oraz wyświetlać treści dotyczące Spółki na innych stronach internetowych, które odwiedzasz (więcej poniżej w punkcie VI). Jeśli nie wyrażasz zgody na taką personalizację treści, zmień ustawienia swojej przeglądarki, tak jak wskazano powyżej w punkcie V.6. Zawsze też możesz do nas napisać na dane.osobowe@sniezka.com – postaramy się pomóc.

IX. Jakie stosujemy inne technologie śledzące działania podejmowane na stronie?

    A. Google Analytics (cookies) – analizy statystyk strony
             1. Google Analytics wykorzystuje technologię „cookies”, w celu umożliwienia przeanalizowania źródeł ruchu i sposobu, w jaki odwiedzający korzystają ze Strony Internetowej.
             2. Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z Internetu.
             3. Firma Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.
             4. Dane te stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych, a zatem dane z cookies nie są w żaden sposób łączone z innymi danymi, które nam podajesz.
    B. Google AdWords (cookies)
             1. Google AdWords wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu zapamiętania, jakie strony internetowe były odwiedzane z Twojego urządzenia.
             2. Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu wyświetlania reklam na innych odwiedzanych przez Ciebie stronach.
             3. My jako reklamodawcy korzystający z usług Google nie mamy dostępu do danych z ciasteczek zapisanych na Twoim urządzeniu, ale możemy zlecać reklamy do wybranych przez nas odbiorców, np. do wszystkich osób, które odwiedziły naszą stronę www w ciągu ostatnich 7 dni.
             4. Firma Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.
             5. Dane te stanowią dla nas jedynie materiał statystyczny, a reklamy zlecamy jedynie na podstawie zbiorczych kryteriów (do określonych grup docelowych, a nie do konkretnego użytkownika),a zatem dane z cookies nie są w żaden sposób łączone z innymi danymi, które nam podajesz.
    C. Piksel konwersji Facebooka
             1. Na naszej stronie internetowej stosowany jest tzw. „piksel konwersji Facebooka” serwisu społecznościowego Facebook w celu zarządzania reklamami na portalach Facebook i Instagram oraz w celu prowadzenia działań remarketingowych.
             2. Otrzymujemy od firmy Facebook jedynie dane statystyczne bez odniesienia do konkretnych osób. W ten sposób możemy sprawdzać skuteczność reklam w serwisie Facebook i Instagram w celach statystycznych i związanych z badaniem rynku. Jeśli posiadasz konto w serwisie Facebook lub Instagram, zwracamy uwagę na informacje o ochronie danych na stronach: https://www.facebook.com/about/privacy/ oraz https://help.instagram.com/155833707900388.
             3. Piksel Facebooka ma za zadanie śledzić odwiedziny i zachowanie użytkowników poruszających się po Stronie Internetowej. Dzięki temu można kierować reklamy do tych osób, które były na Stronie Internetowej (remarketing) lub na poszczególnych podstronach witryny.
             4. Dane te stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej, a reklamy zlecamy jedynie na podstawie zbiorczych kryteriów (do określonych grup docelowych, a nie do konkretnego użytkownika),a zatem dane pochodzące z piksela Facebooka nie są w żaden sposób łączone z innymi danymi, które nam podajesz.

X. Do  jakich celów wykorzystywane są dane osobowe niepochodzące z Ciasteczek? Czy komuś są przekazywane?

1. Dane osobowe, które nam przekażesz, są wykorzystywane do:
        a) podejmowania działań marketingowych,
        b) przyjmowania Twoich ewentualnych zastrzeżeń i zapytań,
        c) prowadzenia rekrutacji, jeśli na taki cel przekazałeś nam informacje o sobie,
        d) realizacji zamówienia w sklepie internetowym,
        e) Procedowania reklamacji.
2. Jeżeli jest to niezbędne dla wykonania powyższych czynności, Twoje dane mogą być przekazane innym podmiotom. Takie przekazanie może odbyć się tylko za naszą zgodą, na podstawie zawartej umowy i tylko tym, którzy zapewniają, że Twoje dane będą odpowiednio chronione i przetwarzane zgodnie z prawem. Oznacza to, że Twoje dane osobowe są przekazywane:
        a) firmie, która obsługuje naszą Stronę Internetową,
        b) hostingodawcy, który utrzymuje na swoich serwerach naszą Stronę Internetową,
        c) firmie informatycznej, która utrzymuje rezerwowy backup strony,
        d) agencjom HR, jeśli to im zlecimy prowadzenie danego procesu rekrutacji,
        e) firmom realizujących dostawy,
        f) firmie, która realizuje analizę i wysyłkę newslettera.
3. Nie przekazujemy Twoich danych osobowych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego.
4. Jeżeli wyrazisz zgodę na używanie przez nas Twoich danych osobowych w celu otrzymywania informacji handlowych (newslettera),Twoje dane będą zbierane i używanie w celach marketingowych, tj. do przesyłania Ci informacji z zakresu marketingu.
5. Jeżeli nie jesteś naszym Klientem i nie wyraziłeś zgody na przesyłanie Ci informacji marketingowych e-mailem, SMSem lub telefonicznie, wówczas dane osobowe, które przekażesz nam (np. naszemu pracownikowi lub konsultantowi) bezpośrednio, np. telefonicznie, mogą być wykorzystywane przez nas wyłącznie w celu skontaktowania się z Tobą i udzielenia Ci niezbędnej pomocy oraz w celu zawartej pomiędzy nami a Tobą lub Twoją firmą umowy.
6. Jeśli jesteś naszym klientem, to w ramach tzw. prawnie usprawiedliwionego celu, możemy kontaktować się z Tobą w celu promocji własnych produktów. Jeśli jednak nie życzysz sobie kontaktu telefonicznego ani mailowego, wówczas możemy przesłać Ci jedynie materiały pisemne za pośrednictwem tradycyjnej poczty.

XI. Czy mam dostęp do moich danych osobowych? Czy mogę odwołać wcześniej wyrażoną zgodę na otrzymywanie informacji handlowych?

1. Pamiętaj że w każdej chwili przysługuje Ci dostęp do Twoich danych osobowych. Możesz bezpłatnie otrzymać kopię posiadanych przez nas Twoich danych osobowych.
2. Możesz od nas także zawsze uzyskać informacje nt.:
        a) celu przetwarzania Twoich danych,
        b) jakiego rodzaju dane przetwarzamy,
        c) komu przekazujemy Twoje dane,
        d) jak długo planujemy przechowywać Twoje dane,

3. Przysługuje Ci prawo do:
        a) sprostowania Twoich danych,
        b) usunięcia lub ograniczenia Twoich danych, jeżeli nie są już nam potrzebne do celów, na które nam je podałeś, albo jeżeli cofnąłeś nam zgodę na ich przetwarzanie lub wnosisz sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych na cele marketingowe.
4. Możesz w każdej chwili odwołać swoją zgodę na otrzymywanie informacji handlowych drogą e-mail i/lub zgodę na marketingowy kontakt telefoniczny. Możesz odwołać zgodę poprzez wiadomość mailową na adres: dane.osobowe@sniezka.com W stopce każdej wiadomości, jaką wysyłamy w naszym newsletterze, również znajduje się link dezaktywujący, za pomocą którego możesz wypisać się z listy mailingowej.
5. Możesz też wnieść całkowity sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych na cele marketingowe.

XII. Czy moje dane osobowe są zabezpieczane?

1. Zasady określone w Polityce Prywatności podlegają prawu polskiemu.
2. Możesz zawsze wnieść skargę na nasze postępowanie z Twoimi danymi osobowymi. Skargę składa się do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
3. Niniejsza Polityka Prywatności wchodzi w życie z dniem 25.05.2018 r.

Ochrona danych osobowych

  1. W celu realizacji transakcji przetwarzane będą następujące dane osobowe Klientów: imię/imiona i nazwisko, adres do korespondencji, adres do wysyłki, nr telefonu, adres poczty elektronicznej, login użytkownika (opcjonalnie), adres IP (Internet Protocol),
  2. Podanie danych osobowych przez Klienta jest dobrowolne, jednakże ich niepodanie będzie uniemożliwiać świadczenie przez Spółkę usług drogą elektroniczną oraz dokonywanie przez Klienta zakupów w Sklepie Internetowym.
  3. Spółka przetwarza dane osobowe w celu świadczenia usług drogą elektroniczną, zawierania z Klientem i wykonywania umów sprzedaży produktów zamówionych przez Klienta w Sklepie Internetowym.
  4. Dane osobowe mogą zostać udostępnione wyłącznie podmiotom upoważnionym na podstawie przepisów prawa. Klient ma prawo dostępu do swoich danych osobowych oraz do ich poprawiania.

Polityka cookies

  1. Serwis http://rafil.pl/sklep-dekoracyjne/ nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu Radomska Fabryka Farb i Lakierów S.A. z siedzibą pod adresem 026 - 600 Radom, ul. Czarna 29.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne”  (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. W ramach Serwisu http://rafil.pl/sklep-dekoracyjne/ stosowane są następujące rodzaje plików cookies:

 

Nazwa Cookie

Rodzaj

Cel zapisania

W ramach Edito CMS

CMS

Sesyjny

Przechowuje identyfikator sesji.

NID

Sesyjny

Przechowuje informacje, w szczególności te dotyczące preferowanego języka (np. polskiego), liczby wyników wyszukiwania wyświetlanych na stronie (np. 10 lub 20).

PREF

Trwały

Przechowuje informacje, w szczególności te dotyczące preferowanego języka (np. polskiego), liczby wyników wyszukiwania wyświetlanych na stronie (np. 10 lub 20).

Polityka Ciastek

Trwały

Informuje użytkowników Twojej strony o potrzebie korzystania z ciasteczek.

Google Analytics*

_ga

Trwały

Odpowiada za zbieranie anonimowych statystyk strony-informacje takie jak: odwiedzane strony , średni czas spędzony na stronie i źródeł ruchu.

_gat

 Sesyjny

Odpowiada za zbieranie anonimowych statystyk strony-informacje takie jak: odwiedzane strony , średni czas spędzony na stronie i źródeł ruchu.

 

  1. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  2. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  3. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  4. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Administratorem danych osobowych jest:

Fabryka Farb i Lakierów ŚNIEŻKA S.A.
00-854 Warszawa,
Al. Jana Pawła II 23,
woj. mazowieckie

z adresem do korespondencji:
39-207 Brzeźnica,
ul. Dębicka 44,
woj. podkarpackie


Zmiana polityki prywatności

Sklep internetowy http://rafil.pl/sklep-dekoracyjne/ zastrzega sobie prawo do zmiany polityki prywatności w dowolnym momencie, bez konieczności informowania o tym użytkowników. Klienci mają obowiązek zapoznania się ze zmianami, po wejściu na stronę sklepu.